צילום׃ דניאל לילה, מאפיית לחמים
בחושה פרג שוקולד
עוגה מופלאה ללא קמח - הקינוח המושלם לארוחת החג
אורי שפט | מאפיית לחמים
| פורסם 24/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
300 גרם ביצים (5 יחידות M)
200 גרם סוכר (כוס)
200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)
100 גרם שקד טחון ( כוס ורבע)
30 גרם קורנפלור (2 כפות)
15 גרם ברנדי (כף)
3 גרם מלח (קורט)
3 טיפות תמצית וניל
לציפוי
100 מ"ל שוקולד מריר
חצי מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי.
3 בעזרת מטרפה מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה והבהירה.
4 בקערה נפרדת מערבבים: פרג טחון, שקד טחון, מלח, קורנפלור.
5 מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס, במהירות נמוכה.
6 מקפלים בעדינות את היבשים.
7 מוסיפים תמצית וניל וברנדי ומערבבים עד לאחידות.
8 אופים כ- 35-40 דקות.
9 להכנת הציפוי מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
10 שופכים את הציפוי על העוגה לאחר שהתקררה.
>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג