אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מאפיית לחמים

בחושה פרג שוקולד

עוגה מופלאה ללא קמח - הקינוח המושלם לארוחת החג

אורי שפט | מאפיית לחמים | פורסם 24/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

300 גרם ביצים (5 יחידות M)

200 גרם סוכר (כוס)

200 גרם פרג טחון טרי (2 כוסות)

100 גרם שקד טחון ( כוס ורבע)

30 גרם קורנפלור (2 כפות)

15 גרם ברנדי (כף)

3 גרם מלח (קורט)

3 טיפות תמצית וניל

לציפוי

100 מ"ל שוקולד מריר

חצי מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי.

3 בעזרת מטרפה מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה והבהירה.

4 בקערה נפרדת מערבבים: פרג טחון, שקד טחון, מלח, קורנפלור.

5 מוסיפים לביצים המוקצפות את תערובת השוקולד המומס, במהירות נמוכה.

6 מקפלים בעדינות את היבשים.

7 מוסיפים תמצית וניל וברנדי ומערבבים עד לאחידות.

8 אופים כ- 35-40 דקות.

9 להכנת הציפוי מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.

10 שופכים את הציפוי על העוגה לאחר שהתקררה.

>> לעוד קינוחים מומלצים לארוחת החג