אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, יחסי ציבור

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגה בחושה, מהירה וקלה והכנה, תמיד טובה ותמיד טעימה

בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 117 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1 כוסות (300 גרם) סוכר
2 ביצים
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
כפית מלח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוסות (250 גרם) שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 3 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.

2 מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח, ואחר כך את המלח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 3 דקות.

3 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.

4 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.