עוגת שיש לוטוס פרווה
לעוגה המטריפה שלפניכם יש שני סודות, שהופכים אותה לרכה ואוורירית כמו ענן: הקצפה ארוכה של הביצים (בלי להפריד, לא לדאוג) ואינסטנט פודינג בבלילה. ותודה לחסי מהבלוג "קווין אוף קייק" שהכניסה אותה לחיינו
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק/תבנית עגולה 24 ס"מ):
5 ביצים בטמפרטורת חדר
200 גרם סוכר (1 כוס)
240 מ"ל שמן (כוס)
200 מ"ל מים
280 גרם קמח תופח (2 כוסות)
80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
לשיוש:
6 כפות ממרח לוטוס מומס
לקישוט:
עוד מעט ממרח לוטוס
10-12 עוגיות לוטוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבניות, או מרפדים בנייר אפייה.
2 מתחילים להקציף את הביצים במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים). מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים כ-10 דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח.
3 מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה.
4 מוסיפים מים וממשיכים בפעולת המיקסר עד שהם נטמעים.
5 מוסיפים קמח תופח ופודינג ומערבבים (עדיין עם וו ההקצפה) עד איחוד בלבד.
6 מוזגים שלושת רבעי מכמות הבלילה בתבניות, ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח לוטוס שחומם מעט במיקרו. מערבלים לאיחוד קצר בלבד (זה בסדר שלא הכל מתערבב).
7 מוזגים את בלילת הלוטוס לתבנית ומשיישים בעזרת קיסם או סכין.
8 מזלפים מעט ממרח לוטוס מלמעלה ומקשטים בעוגיות (הממרח יעזור להן להידבק).
9 אופים 30-40 דקות (תלוי בתבנית ובסוג התנור). כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 20 דקות, כדי לוודא שהיא לא מתייבשת. כשהקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים קטנים עליו – העוגה מוכנה.
10 מזלפים עוד מעט ממרח לוטוס (לא חובה), ומגישים.
>> למתכון המקורי בבלוג קווין אוף קייק
** במקום קמח תופח אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח רגיל פלוס 2 כפיות אבקת אפייה.