אוכל
צילום׃ חסי סגל, קווין אוף קייק

עוגת שיש לוטוס פרווה

לעוגה המטריפה שלפניכם יש שני סודות, שהופכים אותה לרכה ואוורירית כמו ענן: הקצפה ארוכה של הביצים (בלי להפריד, לא לדאוג) ואינסטנט פודינג בבלילה. ותודה לחסי מהבלוג "קווין אוף קייק" שהכניסה אותה לחיינו

חסי סגל | קווין אוף קייק | פורסם 15/10/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 557 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לעוגה (2 תבניות אינגליש קייק/תבנית עגולה 24 ס"מ):

5 ביצים בטמפרטורת חדר

200 גרם סוכר (1 כוס)

240 מ"ל שמן (כוס)

200 מ"ל מים

280 גרם קמח תופח (2 כוסות)

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)

לשיוש:

6 כפות ממרח לוטוס מומס

לקישוט:

עוד מעט ממרח לוטוס

10-12 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבניות, או מרפדים בנייר אפייה.

2 מתחילים להקציף את הביצים במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים). מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים כ-10 דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח.

>> לבלוג של חסי

עוגת שיש לוטוס פרווה מהבלוג קווין אוף קייק (צילום: חסי סגל, קווין אוף קייק)
והנה היא במלוא הדרה|צילום: חסי סגל, קווין אוף קייק

3 מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה.

4 מוסיפים מים וממשיכים בפעולת המיקסר עד שהם נטמעים.

5 מוסיפים קמח תופח ופודינג ומערבבים (עדיין עם וו ההקצפה) עד איחוד בלבד.

6 מוזגים שלושת רבעי מכמות הבלילה בתבניות, ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח לוטוס שחומם מעט במיקרו. מערבלים לאיחוד קצר בלבד (זה בסדר שלא הכל מתערבב).

7 מוזגים את בלילת הלוטוס לתבנית ומשיישים בעזרת קיסם או סכין.

8 מזלפים מעט ממרח לוטוס מלמעלה ומקשטים בעוגיות (הממרח יעזור להן להידבק).

9 אופים 30-40 דקות (תלוי בתבנית ובסוג התנור). כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם כבר אחרי 20 דקות, כדי לוודא שהיא לא מתייבשת. כשהקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים קטנים עליו – העוגה מוכנה.

10 מזלפים עוד מעט ממרח לוטוס (לא חובה), ומגישים.

>> למתכון המקורי בבלוג קווין אוף קייק

** במקום קמח תופח אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח רגיל פלוס 2 כפיות אבקת אפייה.