עוגת מיץ
עוגה עסיסית ונימוחה
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 06/02/10
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
קליפה מגוררת מתפוז ומלימון
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2. מפרידים את החלמונים והחלבונים. 3. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר. 4. מערבבים בקערה את החלמונים, כוס סוכר, שמן, הקליפות המגוררות, מיץ התפוזים והקמח. 5. מקפלים פנימה את הקצף. 6. מעבירים את הבלילה לתבנית ללא שימון, ואופים כשעה. 7. מוציאים מהתנור, הופכים את התבנית על בקבוק ומשאירים כמה שעות, כדי שהעוגה תימתח קצת ותצא אוורירית.