אוכל
צילום׃ לורן פפיסמדוב, mako אוכל

קרואסון מקוצר

בניגוד לקרואסון הצרפתי המסורתי, את הקרואסונים האלה מכינים ממש בקלות - למרות בצק השמרים וזמן ההתפחה. מכיוון שהם גם לא מאוד מתוקים, מדובר בליווי המושלם לתה

לורן פפיסמדוב | mako אוכל | פורסם 30/10/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח 

כף וחצי שמרים 

200 גרם (כוס) סוכר 

1 שקית סוכר וניל

150 גרם חמאה רכה (לגרסה פרווה: מרגרינה בטעם חמאה או נטורינה)

כוס וחצי עד 2 כוסות מים 

להברשה:

ביצה טרופה

שומשום, אם רוצים

לסירופ: 

כוס וחצי סוכר

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הווניל. מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים את החמאה והמים. לשים 7-8 דקות, עד לקבלת בצק יציב, לא נוקשה ולא דביק מדי.

2 מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של 45-60 דקות, להכפלת הנפח.

3 מחלקים את הבצק ל-3, מעצבים לכדורים ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי 5 עד 10 מ"מ (חצי ס"מ עד ס"מ אחד).

4 חותכים כל עיגול ל-8 משולשים (אפשר בגלגלת פיצה) ומגלגלים לצורת קרואסונים. מסדרים בתבנית ומתפיחים עוד 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום אם רוצים. 

6 אופים 20-25 דקות, ובינתיים מביאים את חומרי הסירופ לרתיחה בקלחת (תוך ערבוב) ומסירים מהאש.  

7 מורחים את המאפים בסירופ מיד בצאתם מהתנור. מגישים.

לאינסטגרם של לורן

קרואסון מקוצר (צילום: לורן פפיסמדוב, mako אוכל)
קרואסון מקוצר|צילום: לורן פפיסמדוב, mako אוכל

** אפשר למרוח על הבצק לפני הגלגול ממרח שוקולד או כל ממרח אחר שאוהבים. 

** הקרואסונים יישמרו בצנצנת עוגיות אטומה 4 ימים.