שטרודל תפוחים
בצק פריך במילוי חם של תפוחים וקינמון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
500 גרם קמח
50 גרם שמן
1/2 כפית מלח
כ-250 סמ"ק מים
חמאה מומסת
למילוי
1 ק"ג תפוח גרנד סמית'
250 גרם סוכר
גרירת לימון אחד
1 כפית מחוקה קינמון
100 גרם צימוקים
לאפייה
150 גרם פרורי לחם
50 גרם חמאה
חמאה מומסת, לשימון התבנית ולהברשה
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק (מלבד החמאה) ולשים לכדי בצק רך למגע. מחלקים ל-4 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומורחים בחמאה מומסת. מניחים לכשעתיים במקום קריר.
2 להכנת המילוי קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומשהים ללילה במקרר.
3 לקראת האפייה ממיסים את החמאה (50 גרם) ומשחימים את הפרורים.
4 בעזרת בד מקומח מותחים את הבצק ומפזרים את הפרורים עליו. סוחטים את התפוחים מהנוזלים ומפזרים על הבצק.
5 מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית משומנת. מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ואופים למשך 35 דקות בחום של 200 מעלות. תוך כדי האפייה רצוי להבריש בחמאה מומסת.
6 מגישים חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר.
ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. מיכה גינטר הוא אחד המציגים בתערוכה.