אוכל
צילום׃ יהונתן זילבר

שטרודל תפוחים

בצק פריך במילוי חם של תפוחים וקינמון

מיכה גינטר | רשת מלונות דן | פורסם 12/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

500 גרם קמח
50 גרם שמן
1/2 כפית מלח
כ-250 סמ"ק מים
חמאה מומסת

למילוי

1 ק"ג תפוח גרנד סמית'
250 גרם סוכר
גרירת לימון אחד
1 כפית מחוקה קינמון
100 גרם צימוקים

לאפייה

150 גרם פרורי לחם
50 גרם חמאה
חמאה מומסת, לשימון התבנית ולהברשה

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד את כל חומרי הבצק (מלבד החמאה) ולשים לכדי בצק רך למגע. מחלקים ל-4 חלקים שווים, יוצרים כדורים ומורחים בחמאה מומסת. מניחים לכשעתיים במקום קריר.

2 להכנת המילוי קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות. מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומשהים ללילה במקרר.

3 לקראת האפייה ממיסים את החמאה (50 גרם) ומשחימים את הפרורים.

4 בעזרת בד מקומח מותחים את הבצק ומפזרים את הפרורים עליו. סוחטים את התפוחים מהנוזלים ומפזרים על הבצק.

5 מגלגלים לשטרודל ומניחים על תבנית משומנת. מורחים את השטרודל בחמאה מומסת ואופים למשך 35 דקות בחום של 200 מעלות. תוך כדי האפייה רצוי להבריש בחמאה מומסת.

6 מגישים חם עם גלידת וניל ואבקת סוכר.

ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. מיכה גינטר הוא אחד המציגים בתערוכה.