צילום׃ Matej Pribelsky, Istock
עוגת שוקולד של "חדר האוכל"
קינוח מושחת וטעים שמוכן תוך שעה
עומר מילר | מסעדת חדר אוכל
| פורסם 01/09/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
5 ביצים שלמות
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
340 גרם שוקולד
225 גרם חמאה
125 מ"ל מים (חצי כוס)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. בסיר קטן מרתיחים את המים וכוס סוכר. כשהמים רותחים מוסיפים את החמאה והשוקולד ומאחדים את המסה תוך ערבוב. 3. במקביל, מקציפים בקערת מיקסר את הביצים יחד עם חצי כוס הסוכר הנותרת. מוסיפים לתערובת הביצים המוקצפות את מסת השוקולד ומערבבים קלות. 4. מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 28, משומנת היטב. 5. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים ואופים 45 דקות.