אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו

עוגת שוקולד

מתכון קלאסי לקינוח השוקולדי המושלם שהולך מעולה עם קצפת או גלידת וניל

אביבה פיבקו | mako | פורסם 06/02/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

400 גרם קמח (3 כוסות ועוד 3 כפות)
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
1 שקית סוכר וניל
4 ביצים, מופרדות
250 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל חלב
1 שקית אבקת אפייה
קמצוץ מלח

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)
250 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים את החמאה ומערבבים במיקסר עם הסוכר, סוכר הווניל והחלמונים.

3 ממיסים את השוקולד בבן מארי (סיר עם מים חמים ובתוכו סיר יותר קטן, שבו נמצא השוקולד) – חשוב שהמים לא יבואו במגע עם השוקולד. 4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החמאה, החלמונים והסוכר.

5 מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד אותם ואת החלב לסירוגין (קצת קמח, קצת חלב וחוזר חלילה).

6 מקציפים את החלבונים עם קמצוץ מלח עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.

7 מעבירים לתבנית קפיץ 24 ס"מ משומנת היטב (אני גם מרפדת את התחתית בנייר אפייה).

8 אופים בתנור החם 50-60 דקות. נועצים קיסם, ואם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה. 9. מכינים את ציפוי השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות, ומניחים בקערה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.

10 לאחר שהעוגה התקררה הופכים אותה כך שהצד השטוח מופנה כלפי מעלה, ומניחים על רשת. מתחת לרשת מציבים תבנית אפייה או קערה יותר גדולה מהעוגה. אני ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה, כדי שהשוקולד הנוזל לא ילכלך אותה. דוקרים את העוגה בעזרת מסרגה או שיפוד עץ כ-40 פעם, ומצפים בגאנאש שהכנו. מוודאים שהשוקולד מכסה גם את צדי העוגה. כשהציפוי מתקשה מעט (הוא לא מתקשה לגמרי) מעבירים לצלחת הגשה.

11 מגישים עם קצפת, גלידת וניל או גם וגם.