צילום׃ mako
עוגת מצות בקרם שוקולד רוזמרי
המאסט הכי גדול של פסח, במילוי שוקולדי משודרג
יניב גור אריה | סטוקו מתחם אירועים
| פורסם 28/03/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
5 מצות
2 כוסות יין פורט או חלב
לקרם
250 סמ"ק (1 חבילה) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
300 גרם שוקולד רוזמרי
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס ליקר פרנג'ליקו או ברנדי
אופן ההכנה:
1 להכנת הקרם: מרתיחים שמנת וחמאה ומסירים מהאש. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שנמס. מוסיפים ליקר ומערבבים לתערובת חלקה, מצננים קלות.
2 טובלים מצה ביין ומניחים במגש, מורחים מעל קרם, מרטיבים עוד מצה, מניחים מעל, מעל קרם וכך הלאה, השכבה העליונה היא שכבת קרם.
3 מקררים לפחות 5 שעות לפני שפורסים.