עוגיות תמרים
העוגיות האלה הורסות ביופיין, פריכות במרקמן ופשוטות ונהדרות בטעמן, אבל אנחנו לא מפסיקים להתרגש מזה שהן יכולות להחזיק מעמד אפילו שבועיים בצנצנת אטומה. היינו מנסים, אנחנו פשוט מכירים את עצמנו טוב מדי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
860 גרם (קילו פחות כוס) קמח לבן מנופה
20 גרם (2 שקיות) אבקת אפייה
200 גרם נטורינה רכה, לא מומסת (לבצק חלבי - חמאה)
200 גרם (כוס) שמן
240 גרם (כוס) מים
חצי כפית מלח
למלית:
1 קופסת ממרח תמרים
1 כף קינמון
רבע כפית ציפורן
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
2 מוסיפים את המים והשמן ואת הנטורינה הרכה ומערבלים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד. נזהרים לא לערבל יותר מדי, כדי לא לפתח את רשת הגלוטן. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, לשים בידיים לאיחוד ומכסים למנוחה של 30 דקות.
3 מחלקים את הבצק ל-3 (או ל-4, אם רוצים עוגיות קטנות יותר).
4 מערבבים את מרכיבי המלית.
5 מרדדים כל חתיכת בצק למלבן מדויק, מורחים במלית ומגלגלים לרול. חותכים לעוגיות ומסדרים באופן מרווח בתבנית מרופדת נייר אפייה.
6 אופים ב-185 מעלות (חום עליון-תחתון) כ-20 דקות (שימו לב, זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור).
7 מפדרים את העוגיות המוכנות באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה.
** העוגיות יישמרו בצנצנת עד שבועיים.