עוגת פיסטוק לימון מנצחת
בזכות הפיסטוק לא צריך להוסיף הרבה שומן בעוגה הזאת, אבל בתמורה לייזה פאנלים מבקשת - אל תקצצו בכמות הסוכר, גם אם זה נראה לכם הרבה. מהעוגות היותר מעלפות שלה, ואלוהים יודע שיש הרבה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ או תבנית בקוטר 26:
כוס וחצי (150 גרם) פיסטוקים לא קלויים
1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
3 ביצים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה (נפריש ממנו כף לציפוי)
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
2 כוסות (280 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
1 כף שמנת חמוצה
1 כף חמאה רכה רכה
1 כף מיץ לימון
לעיטור:
2 כפות פיסטוקים, קצוצים
אופן ההכנה:
1 נחמם תנור ל-165 מעלות, ללא טורבו, ונשמן את התבנית.
2 נטחן יחדיו את הפיסטוקים ואבקת הסוכר עד שייווצר חול ירקרק.
3 נשים בקערה את החומרים הרטובים: הביצים, השמן, השמנת החמוצה, המיץ והקליפה משני הלימונים. נערבב היטב ונוסיף את תערובת הפיסטוקים ואת הסוכר.
4 ננפה לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה ונערבבה היטב. ניצוק את הבלילה לתבנית המשומנת.
5 נאפה כ-50 דקות עד השחמה יפה יפה. נצנן כשעה לפני שנצפה.
6 הציפוי: נערבב יחד במהירות (אפשר גם בבלנדוש) את מרכיבי הציפוי. אם נראה גושישים, נעביר דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק ויפה. כשהעוגה מצוננת לחלוטין ניצוק את הציפוי ונעטר בפיסטוקים קצוצים.
** לגרסה פרווה: במקום שמנת חמוצה להוסיף שלושת רבעי כוס קרם קוקוס או חצי כוס חלב שקדים או מיץ תפוזים. במקום שמנת וחמאה בציפוי להוסיף 3 כפות קרם קוקוס וכף מיץ לימון או חמאת שקדים.
מתוך "לפני, אחרי ותוך כדי", הוצאת מודן. לעוד מתכונים מהספר