אוכל
צילום׃ גיא בהר, לפני, אחרי ותוך כדי, הוצאת מודן

עוגת פיסטוק לימון מנצחת

בזכות הפיסטוק לא צריך להוסיף הרבה שומן בעוגה הזאת, אבל בתמורה לייזה פאנלים מבקשת - אל תקצצו בכמות הסוכר, גם אם זה נראה לכם הרבה. מהעוגות היותר מעלפות שלה, ואלוהים יודע שיש הרבה

חגית ביליה | לפני, אחרי ותוך כדי, הוצאת מודן | פורסם 09/03/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אינגליש קייק באורך 26 ס"מ או תבנית בקוטר 26:

כוס וחצי (150 גרם) פיסטוקים לא קלויים

1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר

3 ביצים

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה (נפריש ממנו כף לציפוי)

מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

2 כוסות (280 גרם) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר

1 כף שמנת חמוצה

1 כף חמאה רכה רכה

1 כף מיץ לימון

 

לעיטור:

2 כפות פיסטוקים, קצוצים

אופן ההכנה:

1 נחמם תנור ל-165 מעלות, ללא טורבו, ונשמן את התבנית.

2 נטחן יחדיו את הפיסטוקים ואבקת הסוכר עד שייווצר חול ירקרק.

3 נשים בקערה את החומרים הרטובים: הביצים, השמן, השמנת החמוצה, המיץ והקליפה משני הלימונים. נערבב היטב ונוסיף את תערובת הפיסטוקים ואת הסוכר.

4 ננפה לקערה את הקמח ואת אבקת האפייה ונערבבה היטב. ניצוק את הבלילה לתבנית המשומנת.

5 נאפה כ-50 דקות עד השחמה יפה יפה. נצנן כשעה לפני שנצפה.

6 הציפוי: נערבב יחד במהירות (אפשר גם בבלנדוש) את מרכיבי הציפוי. אם נראה גושישים, נעביר דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק ויפה. כשהעוגה מצוננת לחלוטין ניצוק את הציפוי ונעטר בפיסטוקים קצוצים.

** לגרסה פרווה: במקום שמנת חמוצה להוסיף שלושת רבעי כוס קרם קוקוס או חצי כוס חלב שקדים או מיץ תפוזים. במקום שמנת וחמאה בציפוי להוסיף 3 כפות קרם קוקוס וכף מיץ לימון או חמאת שקדים.

מתוך "לפני, אחרי ותוך כדי", הוצאת מודן. לעוד מתכונים מהספר