אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגת מדוביק

עוגת דבש רוסית בשכבות שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לארוחת החג שלכם. נכון, נדרשים פה זמן וסבלנות, אבל ההכנה עצמה פשוטה. אפשר להרכיב את העוגה יום לפני ההגשה (ולהכין את הבצק אפילו קודם)

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 08/09/22 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

3 ביצים

1 כוס סוכר (מי שלא אוהב מאוד מתוק יכול להוריד קצת)

רבע כפית מלח

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

4 (רבע כוס) כפות דבש

1 כפית סודה לשתייה

3 וחצי עד 4 כוסות קמח (490-560 גרם, כדאי מאד לשקול)

לקרם:

600 גרם (3 מכלים) שמנת חמוצה, 15% שומן או יותר, עדיף יותר

חצי פחית (200 גרם) חלב מרוכז

1 כפית תמצית או מחית וניל

1 מכל שמנת מתוקה

4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים בן מארי: סיר ובו מעט מים רותחים וקערה חסינת חום שיכולה "לשבת" על הסיר כך שהמים לא נוגעים בתחתית הקערה.

2 טורפים היטב בקערה ביצים, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה ודבש ומניחים את הקערה של הסיר ובו המים. המים צריכים לבעבע בעדינות. טורפים היטב כ-5 דקות, החמאה נמסה והתערובת הופכת אחידה, מעט אוורירית וחמימה.

מתכונים לראש השנה

קינוחים לראש השנה

3 מוסיפים סודה לשתייה וטורפים היטב. ממשיכים לבשל תוך טריפה כחצי דקה התערובת מבהירה ותופחת מעט והופכת קטיפתית. מסירים את הקערה מהסיר.

4 מוסיפים בהדרגה שלוש וחצי כוסות קמח, מערבבים היטב אחרי כל הוספה. הבצק מתקבל רך ודביק מאוד. לא לדאוג, כשהבצק יתקרר הוא יתייצב. אל תתפתו להוסיף עוד קמח בשלב זה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק להתקרר לטמפרטורת החדר.

5 כשהבצק התקרר בודקים את המרקם – עליו להיות רך מאוד, במרקם שמזכיר בצק משחק של ילדים, אך לא דביק. בשלב זה, אם יש צורך, מוסיפים קמח מחצי הכוס הנותרת.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים שווים. מכסים בניילון נצמד ומוציאים בכל פעם כדור אחד. מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומרדדים את כדור הבצק לעלה דקיק בקוטר של מעט יותר מ-20 ס"מ. מקמחים לפי הצורך. מוודאים בעזרת תחתית של תבנית או צלחת בקוטר 20 ס"מ שעלה הבצק גדול מספיק ויש מעט שוליים.

7 אופים 5-7 דקות, לגוון זהוב (כדאי למדוד את הזמן המדויק שנדרש בפעם הראשונה כדי לאפות לפיו את שאר עיגולי הבצק). בזמן שעיגול הבצק בתנור, מרדדים את העיגול הבא (זה הולך מהר יותר ממה שאתם חושבים). מצננים את כל עיגולי הבצק לטמפרטורת החדר.

8 מניחים על עיגול בצק אפוי את הצלחת/התבנית שבעזרתה נמדד הקוטר, וחותכים בסכין חדה ולא משוננת עיגול בקוטר 20 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם כל עיגולי הבצק. את השאריות שומרים. אפשר בשלב זה לכסות בניילון נצמד ולשמור יום עד להכנת הקרם וההרכבה. אפשר גם להקפיא בשלב זה.

9 טוחנים את שאריות הבצק (השוליים) לפירורים ושומרים.

10 הכנת הקרם: בקערת מיקסר מערבלים יחד שמנת חמוצה וחלב מרוכז לקרם חלק. מעבירים לקערה אחרת ושומרים בצד.

11 בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה מאוד. מקפלים את שתי התערובות יחד לקרם אחיד. מכניסים למקרר לחצי שעה.

12 מרכיבים את העוגה: מורחים מעט קרם על גבי צלחת הגשה ומניחים את עיגול הבצק הראשון. מורחים על הבצק כשלושת רבעי כוס קרם. מניחים בעדינות עיגול בצק נוסף. הקרם עלול להיראות מעט נוזלי מדי ולא יציב, זה בסדר. שכבות הבצק סופגות את הרטיבות והעוגה הופכת יציבה. ממשיכים עם כל השכבות.

13 מצפים את דופן העוגה בקרם ואז בפירורי העוגה שנשמרו. מעבירים את העוגה למקרר לכמה שעות ומגישים. אפשר לקשט בפירות שונים או במעט עלי נענע טריים או מסוכרים.