אוכל
צילום׃ CooknBake

בישקוטי עם דברים טובים

עוגיות זהובות, קשות ופריכות בתוספת פיסטוקים ופירות יבשים. להפסקת התה המושלמת

CooknBake | מקום קטן לאהבה גדולה | פורסם 29/06/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

150 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר (150 גרם) סוכר

1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום דמררה

2 כפיות תמצית וניל

קליפה מגוררת מתפוז גדול

קליפה מגוררת מלימון אחד

2 ביצים

21/2 כוסות קמח (350 גרם)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

150 גרם פיסטוק קלוף

1/4 כוס פירות יבשים קצוצים (פאפיה למשל)

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי סוכר, תמצית הווניל, גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבלים 2 דקות.

2 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.

3 מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. אמור להתקבל בצק רך ודביק. 

4 מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו מלבן גדול, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעתיים לפחות. (ניתן להשאיר במקרר ללילה).

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 לאחר שהבצק קר ואחיד, חותכים את המלבן לאורך כך שנוצרים 2 מלבנים. משטחים אותם ומאריכים אותם על ידי פחיסה בעזרת כפות הידיים, עד לקבלת מלבן ארוך יותר, פחוס וברוחב של כ-6 ס"מ.

7 מניחים את הכיכרות בתבנית מחופה נייר אפייה, במרחק 5 ס"מ בין האחד לשני. אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

8 מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות. מצננים את כיכרות הבצק האפויות 10-20 דקות בטמפרטורת החדר, ובעזרת סכין משוננת פורסים אותן לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ.

9 מניחים את הפרוסות כשהחלק הפרוס כלפי מעלה ואופים עוד 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות.

10 מצננים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!