בישקוטי עם דברים טובים
עוגיות זהובות, קשות ופריכות בתוספת פיסטוקים ופירות יבשים. להפסקת התה המושלמת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
150 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם) סוכר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום דמררה
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז גדול
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 ביצים
21/2 כוסות קמח (350 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
150 גרם פיסטוק קלוף
1/4 כוס פירות יבשים קצוצים (פאפיה למשל)
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי סוכר, תמצית הווניל, גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבלים 2 דקות.
2 מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבלים אחרי כל הוספה.
3 מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. אמור להתקבל בצק רך ודביק.
4 מוציאים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים ממנו מלבן גדול, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר לשעתיים לפחות. (ניתן להשאיר במקרר ללילה).
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 לאחר שהבצק קר ואחיד, חותכים את המלבן לאורך כך שנוצרים 2 מלבנים. משטחים אותם ומאריכים אותם על ידי פחיסה בעזרת כפות הידיים, עד לקבלת מלבן ארוך יותר, פחוס וברוחב של כ-6 ס"מ.
7 מניחים את הכיכרות בתבנית מחופה נייר אפייה, במרחק 5 ס"מ בין האחד לשני. אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
8 מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות. מצננים את כיכרות הבצק האפויות 10-20 דקות בטמפרטורת החדר, ובעזרת סכין משוננת פורסים אותן לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ.
9 מניחים את הפרוסות כשהחלק הפרוס כלפי מעלה ואופים עוד 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות ויבשות.
10 מצננים היטב ומאחסנים בקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!