עוגת ספוג אישית ללא קמח
עוגה קטנה ונפלאה, עם בסיס קראנצ'י של אגוזי פקאן ובלי טיפה אחת של גלוטן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
10 תבניות חרס חסינות חום בקוטר 9 ס"מ, או 10 תבניות אישיות חד פעמיות מאלומיניום, משומנות ומרופדות בעיגולי נייר אפייה גזורים
לעוגות
6 חלבונים
6 חלמונים
1 כוס סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים ומנופים במסננת (חובה לנפות, כדי לקבל אבקת שקדים מאוד עדינה)
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים גס מאוד וקלויים
לסירופ
1 כוס חלב מרוכז (להשיג בכל סופר)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות אייריש קרים (או כל ליקר שאוהבים)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-165 מעלות.
2 מפזרים בתבניות את הפקאנים, ומניחים בצד.
3 מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר בערך 4 דקות, עד שמתקבלת מקצפת בהירה. מעבירים לקערה.
4 שוטפים היטב את קערת המערבל ואת המקציף, ומייבשים לחלוטין.
5 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה וחצי, עד שמתקבלת מקצפת מאוד עדינה ולא לבנה ודחוסה (ראו תמונה). חשוב לא להקציף יותר מדי.
6 מאחדים את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות, מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים שוב. הימנעו מערבוב יתר, כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה.
7 שופכים את הבלילה לתבניות ואופים 20-25 דקות, עד שמזהיב מאוד והעוגה נפרדת משולי התבניות.
8 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
9 כ-5 דקות לפני ההגשה הופכים כל עוגה על צלחת, שופכים סירופ ברוחב לב, ממתינים 5 דקות שייספג טוב טוב, ומגישים (להשלמת החוויה אפשר לצרף גלידת וניל או קצפת).