אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת ספוג אישית ללא קמח

עוגה קטנה ונפלאה, עם בסיס קראנצ'י של אגוזי פקאן ובלי טיפה אחת של גלוטן

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 תבניות חרס חסינות חום בקוטר 9 ס"מ, או 10 תבניות אישיות חד פעמיות מאלומיניום, משומנות ומרופדות בעיגולי נייר אפייה גזורים

לעוגות

6 חלבונים
6 חלמונים
1 כוס סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים ומנופים במסננת (חובה לנפות, כדי לקבל אבקת שקדים מאוד עדינה)
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים גס מאוד וקלויים

לסירופ

1 כוס חלב מרוכז (להשיג בכל סופר)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות אייריש קרים (או כל ליקר שאוהבים)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 מפזרים בתבניות את הפקאנים, ומניחים בצד.

3 מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר בערך 4 דקות, עד שמתקבלת מקצפת בהירה. מעבירים לקערה.

4 שוטפים היטב את קערת המערבל ואת המקציף, ומייבשים לחלוטין.

5 מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה וחצי, עד שמתקבלת מקצפת מאוד עדינה ולא לבנה ודחוסה (ראו תמונה). חשוב לא להקציף יותר מדי.

6 מאחדים את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות, מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים שוב. הימנעו מערבוב יתר, כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה.

7 שופכים את הבלילה לתבניות ואופים 20-25 דקות, עד שמזהיב מאוד והעוגה נפרדת משולי התבניות.

8 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.

9 כ-5 דקות לפני ההגשה הופכים כל עוגה על צלחת, שופכים סירופ ברוחב לב, ממתינים 5 דקות שייספג טוב טוב, ומגישים (להשלמת החוויה אפשר לצרף גלידת וניל או קצפת).