אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

פבלובה כשרה לפסח

הקינוח הקלאסי לפסח. הבסיס: מרנג אפוי, פריך מבחוץ ורך מבפנים. המילוי: קרם קצפת קטיפתי. הדובדבן: כל פרי טרי שתבחרו. התענוג כולו שלכם, רק בעשר דקות עבודה

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 31/03/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 חלבונים (135 גרם) בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות (20 גרם) קורנפלור

1 כפית חומץ

למלית:

מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר

לעיטור:

פירות טריים כגון פסיפלורה, מנגו, תותים, קיווי וכד'

אופן ההכנה:

1 להכנת המרנג: מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. כאשר מרימים את המקצף, הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ואת החומץ וממשיכים להקציף, תחילה במהירות איטית ורק עד להטמעה מלאה.

3 מעבירים את המרנג לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, בתלולית גבוהה במרכז התבנית. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה. מוודאים כי נוצר עיגול מרנג שקוטרו כ-20 ס"מ.

4 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות, ואופים את המרנג למשך כשעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין.

5 ההרכבה: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת. ממלאים את השקע של המרנג הקר בקצפת ומעטרים בפירות.

6 ניתן לשמור את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפרטורת החדר כשהוא עטוף היטב. עם המלית הפבלובה במיטבה ביום הכנתה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון עלה לראשונה ב-2012