אוכל

עוגת שוקולד

פקאן, קוניאק ושוקולד בעוגה מפנקת

חיים כהן | מועדון ארוחת הערב | פורסם 26/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

150 גרם אגוזי פקאן קלופים
300 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
חצי כוס סוכר
7 ביצים
3 כפות קוניאק
חצי כפית קקאו
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. קוצצים גס את אגוזי הפקאן. 3. ממיסים את החמאה בסיר קטן ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד והסוכר ומערבבים בכף עץ עד שהם נמסים ומתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, את הקוניאק ואת הקקאו ומערבבים.4. מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם, מוסיפים אליהם כ-5 כפות מעיסת השוקולד ומערבבים. 5. מורחים את העיסה בתחתית התבנית, אופים 5 דקות, מוציאים ומצננים. 6. יוצקים את השוקולד לתבנית ומאחסנים במקרר.