עוגת שוקולד מפתיעה
אם מאסתם בעוגות שוקולד נימוחות אך סטנדרטיות, נסו לתבל את המתוק-מתוק הזה עם קצת פתיתי צ'ילי אדום ומלח גס. התוצאה: הפתעה נעימה שהיא כמו זיקוקי די נור בפה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
מרכיבים:
10 ביצים מופרדות
4 חבילות שוקולד מריר 100 גרם כל אחת
200 גרם חמאה
1/3 כוס חלב
1 כוס קורנפלור
כוס סוכר
צ'ילי אדום יבש
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
1 השוקולד: ממיסים על אש קטנה את השוקולד מריר, החמאה והחלב.
2 במיקסר מקציפים את עשרת החלמונים ביחד עם חצי כוס סוכר במשך 2 דקות ומוסיפים קורנפלור.
3 מחברים את השוקולד עם החלמונים ומוסיפים את הצ'ילי היבש.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את עשרת החלבונים ומכניסים בהדרגה את החצי השני של כוס הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מחברים את הקצף עם התערובת ומקפלים. מעבירים לתבנית עגולה. מכניסים לתנור ל-50 דקות.
5 הציפוי: בסיר ממסים יחד את השמנת המתוקה והשוקולד המריר. שופכים את הציפוי על העוגה ומפזרים טיפה מלח גס מלמעלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.