אוכל
צילום׃ שירן כרמל, יחסי ציבור

עוגת שוקולד

עוגה כושית סופר פשוטה, שממש קשה להיכשל איתה

עמר זרניצקי דרומי | "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה | פורסם 18/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

165 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס ועוד כף)
110 גרם חמאה
90 גרם חלב (חצי כוס)
105 גרם ביצים (2 ביצים גדולות)
30 גרם סירופ תירס (2 כפות). (אפשר למצוא במרכולים ובחנויות מתמחות).
קורט מלח
65 גרם קמח (רבע כוס ועוד כף)
35 גרם אבקת קקאו כהה (2 כפות גדושות)
7 גר אבקת אפיה (1 כפית)
7 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-165 מעלות.

2 במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר והמלח.

3 מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, סודה לשתייה ואבקת האפייה ומנפים.

4 מערבבים בנפרד את הביצים, החלב, וסירופ התירס.

5 מוסיפים לאט את תערובת הביצים והחומרים היבשים להקצפת החמאה והסוכר בשלוש פעמים, כאשר מתחילים עם החומרים היבשים ומסיימים איתם.

6 יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת באורך 26 ס"מ ואופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.