אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שכבות נוסטלגית שתמיד מעלה חיוך, עם מוס שוקולד אוורירי ובסיס קוקוסי נימוח

רוני מנדלמן | mako | פורסם 27/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס:

4 חלבונים

כוס סוכר

150 גרם קוקוס טחון

למוס:

4 חלמונים

200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז

3 כפות סוכר

10 גרם סוכר וניל (שקית אחת)

250 גרם שמנת מתוקה להקצפה, 32 אחוז שומן (מיכל אחד)

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר כשלוש דקות, עד שהקצף מתייצב. מוסיפים בטפטופים את הקוקוס, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.

2 מעבירים את תערובת הקוקוס לתבנית, ומשטחים.

3 מכניסים לתנור בחום 130 מעלות ל-25 דקות, עד התקשות, ומוציאים להתקרר.

4 המוס: ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). כשהשוקולד נמס מניחים לו להתקרר ומתחילים להכין את הקצפת.

5 מקציפים את השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל במהירות גבוהה, עד ליצירת קצפת.

6 מוסיפים לשוקולד שהתקרר את החלמונים, ומערבבים בעדינות.

7 מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת, עד לקבלת צבע אחיד ומרקם חלק. שופכים את הקצפת על הקוקוס שבתבנית ומשטחים.

8 מכסים את העוגה ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.

• שונאי הקוקוס מוזמנים לוותר על שכבת הבסיס ולשים את המוס בכוסות שקופות, או על בסיס של פתי בר טבול בחלב עם תמצית וניל או שוקולית.