וידאו WMV׃ עדי רם
שוקונגו
עוגת שוקולד חמה בפויקה
אריאל כהן | מסעדת פויקה
| פורסם 05/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
9 ביצים
600 גרם שוקולד מריר (70% קקאו לפחות)
300 גרם חמאה
100 גרם סוכר
אופן ההכנה:
1 ממיסים בסיר על הגחלים את השוקולד והחמאה עד שהעיסה אחידה וחלקה. 2. במקביל, מקציפים את הביצים (החלמון והחלבון) יחד עם הסוכר. 3. כשהביצים יציבות והשוקולד מומס (אך לא רותח) מקפלים את השוקולד בעדינות ובהדרגה יחד עם הביצים. 4. יוצקים את התערובת לפויקה מספר שלוש, מכסים ואופים מעל המדורה או הכיריים במטבח במשך 12 דקות. ניתן להשאיר את התערובת במקרר ולאפות רק לפני האכילה.