ריבועי נוטלה וחמאה מלוחה
גם אם קצתם בקרמל המלוח, השילוב של נוטלה וחמאה מלוחה בטוח לא ישאיר אתכם אדישים. הוסיפו לזה פירורי בצק אגוזיים וקיבלתם סיבה טובה לשרוד את יום העבודה עד 16:00
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (לכ-20 ריבועים):
2 כוסות (280 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה, חתוכה לקוביות
125 גרם חמאה רגילה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס (50 גרם) סוכר
חצי כוס (60 גרם) אבקת סוכר
2 כפיות אבקת וניל, מחית וניל או תמצית וניל איכותית
לפירורים:
חצי כוס (50 גרם) אגוזי לוז גרוסים
למילוי:
1 כוס (280 גרם) ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק, מעבדים בפולסים ועוצרים לפני שהבצק מתגבש לגמרי.
2 מוציאים רבע מכמות הבצק (לפירורים), מוסיפים לו את אגוזי הלוז, מערבבים ושומרים במקרר.
3. מעבדים בידיים את יתרת הבצק לקבלת בצק אחיד, ומשטחים בתבנית 20x30 ס"מ משומנת לשכבה אחידה.
4 אופים כ-10 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
5. מורחים על הבצק האפוי שכבה נדיבה של ממרח נוטלה, מכסים בפירורי הבצק והלוז ששמרנו במקרר, וממשיכים לאפות 20 דקות עד להזהבה.
6. מוציאים מהתנור, מצננים, ולפני שהבצק מתקשה ומתקרר לגמרי, חותכים לריבועים. מצננים היטב. שומרים בצנצנת אטומה.
גיוונים:
* לטעם שוקולדי מודגש יותר, אפשר להוסיף כוס שוקולד צ'יפס מריר.
* אפשר להחליף את אגוזי הלוז בשקדים מולבנים או באגוזי פקאן.
* אם ילדי הבית מעקמים אפם נוכח המליחות שבבצק, אפשר כמובן להשתמש בחמאה רגילה בלבד.
המתכון מתוך הספר "דיסקו מתוקים" של מאיה דרין.