אוכל
צילום׃ ידיעות אחרונות

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס

קינוח קל להכנה

דנה שטיינוול | עוגת השבוע של לאשה, ידיעות אחרונות | פורסם 11/03/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 175 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס (200 גרם) שמן צמחי (רצוי קנולה)

כוס וחצי סוכר + 3 כפות סוכר (330 גרם סה"כ)

כוס ושני שליש קמח (235 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)

2 ביצים גדולות

4 תפוחים מזן גרני סמית', קלופים ומגוררים גס

100 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבניות.

2 שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה.

3 מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4 יוצקים את העיסה לתבניות. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.

5 מצננים ומגישים.