צילום׃ ידיעות אחרונות
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס
קינוח קל להכנה
דנה שטיינוול | עוגת השבוע של לאשה, ידיעות אחרונות
| פורסם 11/03/09
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס (200 גרם) שמן צמחי (רצוי קנולה)
כוס וחצי סוכר + 3 כפות סוכר (330 גרם סה"כ)
כוס ושני שליש קמח (235 גרם)
חצי כפית קינמון טחון
1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית סודה לשתייה (5 גרם)
2 ביצים גדולות
4 תפוחים מזן גרני סמית', קלופים ומגוררים גס
100 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבניות.
2 שמים בקערת המערבל את השמן והסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים פנימה גם את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבלים כדקה.
3 מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבלים עוד 4 דקות. מוסיפים את התפוחים והשוקולד צ'יפס ומערבלים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4 יוצקים את העיסה לתבניות. אופים כ־50 דקות, עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש.
5 מצננים ומגישים.