חיתוכיות פקאן
גדול עליכם להכין פאי פקאן אבל אתם חמים על משהו קטן, מהיר, אגוזי ופריך לצנצנת העוגיות של סוף השבוע? החיתוכיות האלה הן התשובה, והן חתיכת תשובה טעימה ומרשימה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לחיתוכיות (תבנית ריבועית 20*20):
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
140 גרם (1 כוס) קמח
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
רבע כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1-2 כפות חלב קר
למלית:
200 גרם פקאנים
50 גרם חמאה
100 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
40 גרם (2 כפות) דבש
קורט מלח
1 כף חלב
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 הבצק: חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים למעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה והווניל. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
4 מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.
5 אופים כ-10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
6 מלית הפקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים די דקים. ממיסים את החמאה.
7 מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הדבש, המלח והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.
8 יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.
9 אופים 10-13 דקות, או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
10 חותכים בעזרת סכין לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
* החיתוכיות נשמרות כשבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר.
* רוצים להשקיט טיפ-טיפה את המצפון? אתם יכולים להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח שיפון מלא.