עוגת בישקוטים ופודינג שוקו-וניל
הייתם מאמינים שהמלכה הזו קלה להכנה כמו כל עוגת ביסקוויטים פשוטה? רק שימו לב, ממש כמו עוגת ביסקוויטים - אל תצפו לעוגה יציבה שנפרסת כמו חיילת. זה לא הכיוון כאן, וטוב שכך. אז יאללה, קחו כף ותתחילו להעמיס
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבישקוטים:
1 כפית קפה מגורען
120 מ"ל (חצי כוס) חלב
12 גרם (כף וחצי) אבקת סוכר
300 גרם (חבילה וחצי) בישקוטים
לקרם וניל:
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
240 מ"ל (כוס) חלב
125 גרם (חצי גביע) גבינה לבנה 9%
110 גרם (חצי גביע) גבינת שמנת 25%
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג בטעם וניל
40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לקרם שוקו:
250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
240 מ"ל (כוס) חלב
125 גרם (חצי גביע) גבינה לבנה 9%
110 גרם (חצי גביע) גבינת שמנת 25%
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג בטעם שוקו
10 גרם (כף) קקאו, מנופה
50 גרם (שליש כוס ועוד כף) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לעיטור:
160 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
50 גרם (חצי חפיסה) שוקולד, מגורר בקולפן
אופן ההכנה:
1 לבישקוטים: ממיסים את הקפה בכפית של מים רותחים ומערבבים עם חלב ואבקת סוכר.
2 חותכים את הקצוות התחתונים של שני שליש מהבישקוטים לקבלת בסיס ישר, ומעמידים אותם בצמוד לדפנות של תבנית מתפרקת 24 ס"מ, לקבלת גדר בישקוטים יפה.
>> לאתר של ענבל - פיית העוגיות
3 חוצים את הבישקוטים הנותרים. טובלים כל אחד מהם קצרות בתערובת החלב ומשכיבים בתבנית בשכבה אחידה כך שהבישקוטים יכסו את התחתית כולה (במידת הצורך ניתן לחתוך את הבישקוטים לחתיכות קטנות יותר, כדי לסתום את החורים הנותרים בתחתית).
4 לקרם הווניל: מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם היטב היטב, לקבלת קרם סמיך ויציב ככל הניתן. מעבירים לקערה נפרדת.
5 לקרם השוקו: מעבירים לקערת המיקסר הריקה את כל חומרי קרם השוקו ומקציפים לקרם יציב.
6 יוצקים על תחתית הבישקוטים את קרם השוקו ומשטחים לשכבה ישרה. משטחים מעל את קרם הווניל ומחליקים. מעבירים לקירור ל-6 שעות לפחות, ורצוי למשך הלילה.
7 לעיטור: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומזלפים על העוגה סביב תלוליות קרם יפות. מפזרים במרכז שוקולד מגורר.