אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מאפה גבינת ריקוטה ומשמש

קינוח קיצי טעים ומהיר, שאת רוב העבודה בו עושה בצק העלים הקנוי. עשו טובה, אל תיתנו לעונת המשמשים הקצרה לחלוף בלי שניסיתם את הריבועים המתוקים האלה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 03/07/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

חבילת בצק עלים על בסיס חמאה (מרודד)

40 גרם חמאה רכה

50 גרם סוכר (רבע כוס)

2 ביצים

כפית תמצית וניל

250 גרם גבינת ריקוטה

12 משמשים, חצויים

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר.

3 מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, וממשיכים להקציף.

4 מוסיפים את גבינת הריקוטה ואת תמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5 חותכים את בצק העלים ל-12 ריבועים של 12 על 12 ס"מ, ומסדרים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

6 בעזרת סכין חדה חורצים בתוך כל ריבוע מסגרת במרחק של כסנטימטר מהשוליים.

7 מניחים כף גדושה מתערובת הגבינה על הריבוע הפנימי (חשוב לא לגלוש מהמסגרת), ועליה מניחים שני חצאי משמש (החלק העגול כלפי מעלה).

8 אופים 25 דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו צ'יפס בטטה מהמם

>> חם מהתנור: סינבון תפוז קטלני