אוכל
צילום׃ CooknBake

עוגת תפוחי עץ עשירה

מעטפת של בצק פריך ומתפורר ומילוי שכבות של תפוחים, ריבה וקצף וניל

CooknBake | מקום קטן לאהבה גדולה | פורסם 25/11/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 122 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית 26 קפיצית

לבצק

2.5 כוסות קמח תופח
200 גרם חמאה
5 כפות סוכר
5 חלמונים

למלית

5-6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
2 כפות ריבת משמש (או ריבה אחרת לטעמכם)

לקצף

5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 לשים היטב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים בתבנית 2/3 מכמות הבצק ומהדקים לדפנות.

2 את השליש הנותר עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים.

3 מבשלים יחד את מרכיבי המלית כמה דקות, עד שאלו מתאחדים והתפוחים מתחילים להתרכך.

4 מקציפים חלבונים, מוסיפים את הסוכר ומקפלים את הפודינג אל הקצף, (או להקציף עוד 20 שניות עד להטמעת הפודינג בקצף).

5 על הבצק ששיטחנו בתבנית שמים את התפוחים המבושלים, מעל התפוחים את הקצף ומעל הקצף מגררים את הבצק שהיה במקפיא.

6 אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שמזהיב. כ-25 דקות אפיה ועוד 5 דקות בתנור כבוי וסגור.

* ניתן להכין את העוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ ואז יוצאת עוגה גבוהה ומרשימה (בתמונה). * אפשר ורצוי להכין בתבנית פאי מתפרקת ואז גם מקבלים את הסילסול היפה בשוליים.