אוכל
צילום׃ דרך האוכל2, דרך האוכל 1

גומבוץ

כופתאות בנוסח הונגרי

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חבילות גבינת טוב טעם
8 כפות סולת
3 כפות סוכר
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 צנצנת דובדבנים מגולענים משומרים

או תערובת של חצי כוס סוכר וכפית קינמון
או 100 גרם חמאה וחצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הגומבוץ חוץ מהדובדבנים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה. 2. יוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג, כשבאמצעו של כל כדור דובדבן מגולען. 3. מבשלים במים רותחים עד שהגומבוץ צפים. מוציאים בכף מחוררת. 4. עכשיו בוחרים איך לסיים: או שמגלגלים בתערובת סוכר-קינמון, או שמתיכים את החמאה במחבת גדולה, מערבבים בתוכה את פירורי הלחם עד להזהבה ואז מוסיפים את הגומבוץ, מגלגלים בתערובת ומגישים.