עוגת גבינה יפנית
אם אתם מבלים קצת ברשת בטוח יצא לכם לראות את עוגות הגבינה היפניות הגבוהות, הרוטטות והרכות כמו ענן. אז אנחנו לא רק ראינו אלא גם הצלחנו לשים יד על מתכון של עוגה כזו, וגילינו שהיא אפילו די פשוטה להכנה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
1 מכל גבינת שמנת בטעם טבעי (225 גרם)
70 גרם חמאה
200 מ"ל שמנת חמוצה
6 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר
160 גרם סוכר
70 גרם קמח
20 גרם קורנפלור
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
פירות טריים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-150 מעלות.
2 מרפדים את התבנית בנייר אפייה מכל צידיה, גם בתחתית. רצוי שהנייר יהיה חלק ככל האפשר, כדי שהעוגה תצא חלקה ויפה.
3 עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום (בזכותו העוגה תישאר בהירה בצדדים).
4 ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את גבינת השמנת, החמאה והשמנת החמוצה: מפעילים את המיקרו לכמה שניות, מערבבים וממשיכים לחמם עם ערבוב מדי פעם עד שהתערובת אחידה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה, ומצננים.
5 מפרידים את הביצים וטורפים את החלמונים עם תערובת הגבינה הצוננת.
6 מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה, ומוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה (אם יש לכם כוח, כדאי לטרוף את החלבונים במטרפה ידנית - כך מתקבלת עוגה אוורירית יותר).
7 מנפים לתוך תערובת החלמונים והגבינות את הקמח והקורנפלור, ומערבבים לתערובת חלקה.
8 מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
9 יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פני העוגה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור מלאה במים ואופים כ-55 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים, כאשר דלת התנור פתוחה מעט, למשך 30 דקות.
10 מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעליה אבקת סוכר ומקשטים בפירות אם רוצים. רצוי להגיש את העוגה חמימה מעט.
* אופציה: ניתן לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת.