תמונת AVI׃ mako
קסטניאצ'ו
עוגת קמח ערמונים, פיניונס ושמן זית, בניחוח רוזמרין משגע
גיל חובב | השף המעופף
| פורסם 04/10/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
400 גרם קמח ערמונים
4 כפות שמן זית
2 כוסות מים
100 גרם צנוברים
חצי כוס שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים
50 גרם סוכר
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק
2 כפות חמאה לשימן התבנית
אופן ההכנה:
1 שמים את הקמח ושמן הזית בקערה. מערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב נמרץ. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה, ללא גושים.
2 מוסיפים את הצנוברים, השזיפים, הסוכר, הרוזמרין ומערבבים.
3 משמנים ומקמחים תבנית אפייה עגולה ושטוחה בקוטר 22-24 ס"מ. יוצקים את התערובת פנימה.
4 אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות עד שפני העוגה נסדקים והצנוברים מזהיבים.