עוגת אספרסו קרמל של רולדין
עוגה בחושה עשירה בטעם וכשרה לפסח
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה
220 גרם סוכר (1 כוס + 1 כף)
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן קנולה
160 גרם אגוזים טחונים (1 כוס)
40 גרם אגוזים קצוצים גס (1 כוס)
210 גרם שקדים טחונים (2 ו-1/2 כוסות)
2 כפות ברנדי
לסירופ הקרמל
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
100 מ"ל שמנת מתוקה
קורט מלח ים אטלנטי
לקרם הקפה
200 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפיות סוכר
1 מנת אספרסו או 2 כפות ליקר קלואה
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
לשבבי הקרמל
400 גרם סוכר (2 כוסות)
אופן ההכנה:
העוגה:
1 מחממים את התנור ל-170 מעלות. 2. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בספריי שמן, או שתי תבניות אינגליש קייק. 3. מקציפים במהירות גבוהה את החלבון ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. 4. מקציפים לחוד את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 5. מקפלים את תערובת החלמונים לתוך הקצף הלבן. 6. מוסיפים תוך כדי תנועות קיפול את האגוזים, השקדים, הברנדי ולבסוף את השמן. 7. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40 עד 45 דקות. 8. מצננים כחצי שעה והופכים את העוגה כשצידה החלק כלפי מעלה.
סירופ הקרמל:
1 ממיסים את הסוכר עם קורט המלח במחבת כבדה ומחממים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד לקבלת הקרמל. 2. מחממים לחוד את השמנת המתוקה (לא להרתיח) ומוסיפים אותה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, לתערובת הקרמל. 3. ממשיכים לבשל ולערבב עד לקבלת סירופ חלק. 4. יוצקים על העוגה ומצננים כחצי שעה.
קרם הקפה:
1 מקציפים ביחד את השמנת המתוקה, הסוכר, האספרסו (או הקלואה) והאינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה. 2. מורחים את הקצפת מעל העוגה.
שבבי קרמל:
1 ממיסים את הסוכר במחבת כבדה על להבה נמוכה עד לקבלת הקרמל. 2. שופכים את הקרמל על נייר אפייה ומקררים עד לקבלת שכבה קשה אחידה וקשה. 3. שוברים לחתיכות קטנות ומפזרים מעל העוגה.