אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי

עוגת קוקוס ופינה קולדה

עוגה בחושה, עסיסית ולחה בחגיגה של טעמים טרופיים

בני סיידא | עוגות בחושות, הוצאת מודן | פורסם 12/05/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
1 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל משובחת
1 כוס (190 מ"ל) שמן קנולה
4 כפות פינה קולדה או ברנדי
1 כוס (190 מ"ל) ריוויון
2 כוסות קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שבבי קוקוס

לסירופ

1 כוס סוכר
1 כוס (85 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והשמן ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את הפינה קולדה או הברנדי.

2 מוסיפים לסירוגין את הריוויון והקמח ובסוף את אבקת האפייה והקוקוס ומערבלים 3 דקות.

3 יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4 בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מברישים אותה בסירופ עד שהוא נספג לתוכה. מצננים על רשת.