עוגת קרמבו בשני צבעים
אף פעם לא מאוחר להכיר עוגת קרמבו חדשה, ואם מדובר באחת של קרן אגם אז בכלל. הפעם אנחנו עם שתי שכבות של קרם, אחת ונילית ואחת שוקולדית, ומלמטה עוגת שוקולד בלי קמח ובלי גלוטן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 22 או 24 ס"מ:
150 גרם שוקולד מריר
110 גרם חמאה
2 כפות ליקר אמרטו
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
רבע כוס (35 גרם) קקאו
4 ביצים L
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
לקרם:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
חצי חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
לגנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת להקצפה
1 כפית ליקר אמרטו
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית (בתבנית 22 העוגה תצא קצת יותר גבוהה).
2 בסיס עוגת השוקולד: ממיסים בפולסים קצרים במיקרו שוקולד וחמאה. מוסיפים ליקר וחלב מערבבים. מנפים פנימה את אבקת הקקאו ומערבבים שוב.
3. מקציפים במיקסר את הביצים (חלמונים וחלבונים יחד) עם הסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה.
4 מאחדים את שתי התערובת ומעבירים לתבנית המשומנת. אופים 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים את העוגה לחלוטין.
5 הקרם: מקציפים במיקסר מכל אחד של שמנת מתוקה עם חצי כוס חלב ופודינג וניל לקרם אחיד ויציב. מעבירים לקערה נפרדת, וחוזרים על הפעולה עם פודינג שוקולד.
6 מורחים את קרם השוקולד על העוגה, ועליו בזהירות את קרם הווניל. מכניסים לקירור לשעה לפחות.
7 הגנאש: ממיסים במיקורגל בפולסים קצרים שוקולד מריר ושמנת. מוסיפים ליקר אמרטו, מערבבים היטב ושופכים את הגנאש מעל הקרם. אפשר להטות את התבנית לצדדים כדי שהשוקולד יכסה לחלוטין את הקרם. מצננים שעה-שעתיים לפחות.
המתכון מתוך התוכנית הראשונה של קרן אגם "מתכון עם סיפור". לצפייה בתוכנית
** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.