עוגת שוקולד וקוקוס עסיסית
לא חסרים לעדיקוש מתכונים לעוגות שוקולד מעולות, אבל בזאת היא שילבה קוקוס לא רק כקישוט, אלא גם בבלילה. הטעם מעולה, המרקם מפנק וגם מי שלא מטורף על קוקוס יעוף עליה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגות שוקולד הן אחת האהבות הגדולות שלי. יש לי לא מעט מתכונים של עוגות שוקולד: אחת רכה יותר, אחת עסיסית יותר, אחת פאדג'ית . אני אוהבת לעשות להן טוויסט ולהפוך כל עוגת שוקולד למיוחדת בדרכה שלה, ותאמינו לי אין סוף מתכונים לעוגות שוקולד כי באמת כל אחת מיוחדת בפני עצמה.
אחד השילובים המהממים עם שוקולד זה קוקוס, ולא רק על עוגת השוקולד כקישוט. הפעם הכנתי עוגת שוקולד פשוטה ובסיסית (עסיסית ורכה) בשילוב קוקוס בתוך הבלילה. כן כן, הפעם הקוקוס ממש נמצא כבר בתוך העוגה. והטעם? וואו! לא דומיננטי מדי, מדויק ומשתלב נהדר. גם אם אתם לא חובבים הכי גדולים של קוקוס , אתם לא תוכלו לסרב לה , אני מבטיחה לכם (:
כמה דברים לפני שמתחילים:
את העוגה אפשר להכין עם מטרפה, תשימו לב שבסוף צריך לטרוף את הבלילה מהר מעין הקצפה קצרה.
את השוקולית לא ניתן להחליף (אלא אם כן אתם רוצים עוגה עם טעם דומיננטי של קקאו, אז 1/2 כוס זה נהדר).
העוגה יוצאת עסיסית ורכה, היא לא גבוהה ולא בסגנון טורט גבוה.
מרכיבים :
תבנית מלבנית 25*35 או 2 תבניות אינגליש קייק:
4 ביצים
כוס שמן
כוס סוכר
כוס שוקולית (או שלושת רבעי כוס שוקולית ורבע כוס קקאו)
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כוס קוקוס
כפית אבקת אפייה
125 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית
100 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
150 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית
150 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות, סטטי.
2 מערבבים בעקרת מיקסר עם וו בלון ביצים, שמן וסוכר על מהירות נמוכה (לא להקציף). מוסיפים שוקולית, קמח , קוקוס ואבקת אפייה, ממשיכים לערבב עד איחוד.
3 מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
4 מוסיפים את השוקולד המומס בזרם דק אל קערת המיקסר, מגבירים את המהירות ומקציפים במשך כ-3 דקות.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (תבנית מלבנית 25*35 או 2 תבניות אינגליש קייק). אופים את העוגה כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורי לחים.
6 מוציאים את העוגה לצינון ומכינים את הציפוי: מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה בקערה חסינת חום וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. יוצקים את הציפוי מעל העוגה, מיישרים מעט ומניחים לעוגה להצטנן כשעה.
* ניתן לפרוס ולאחסן במקרר או בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.