אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

עוגת "גבינה" עם תותים ללא גבינה

מתכון בריא וטעים במיוחד

שירלי בר | null | פורסם 26/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית העוגה:

2 כוסות אגוזי מקדמיה (לא קלויים)
1/2 כוס תמרים מגורענים
1/4 כוס קוקוס מיובש

למילוי ה"גבינה":

3 כוסות קשיו
3/4 כוס מיץ לימון טרי
3/4 כוס דבש טבעי (לא מחומם)
3/4 כוס שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל טבעית

לסירופ תותים:

2 כוסות תותים קפואים
6 תמרים

אופן ההכנה:

1 הכנת תחתית העוגה: טוחנים את אגוזי המקדמיה במעבד מזון עד שהם גרוסים היטב. מוסיפים את התמרים והקוקוס עד לקבלת עיסה סמיכה. 2. יוצקים את הבלילה לתבנית, ומכניסים למקפיא (עד שמוסיפים את שכבת הגבינה) 3. הכנת שכבת" הגבינה": מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, ומוסיפים רבע כוס מים לפי מראית עין על מנת לקבל מרקם עשיר וסמיך. 4. מוזגים את התערובת אל תחתית העוגה ומקפיאים ל3-4 שעות. 5. בינתיים מכינים את הסירופ תותים: מעבדים את התותים הקפואים והתמרים במעבד מזון ושופכים על העוגה לפני הגשה.