אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוגיות טחינה

גם אם אתם לא אוהבים חלבה לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות המעלפות האלו

רוני מנדלמן | mako | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 2322 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

20-30 עוגיות:

שני שליש כוס טחינה גולמית (כ-160 מ"ל)

שני שליש כוס סוכר (כ-120 גרם)

200 גרם חמאה רכה

3 כוסות קמח רגיל (כ-420 גרם)

כף אבקת סוכר

כלים

מיקסר עם וו לישה, או לחלופין קערת ערבוב

תבנית אפייה שטוחה וגדולה

נייר אפייה

מסננת קטנה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מערבבים את כל החומרים (אפשר במיקסר, אפשר במיקסר ידני ואפשר גם אולד סקול, בידיים).

3 קורצים מהבצק חתיכות קטנות, לשים ביד, מגלגלים לכדור ומועכים מעט. הבצק מעט פירורי, וזה בסדר.

4 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מכניסים לתנור ל-15-20 דקות. העוגיות מוכנות כשהן בצבע זהוב בהיר. היזהרו לא לתת להן להשחים, כי אז הפריכות שלהן נעלמת.

6 מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו.

7 בוזקים בעדינות אבקת סוכר דרך מסננת קטנה.