צילום׃ תומר פרת
עוגיות טחינה
גם אם אתם לא אוהבים חלבה לא תוכלו לעמוד בפני העוגיות המעלפות האלו
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 13/10/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
20-30 עוגיות:
שני שליש כוס טחינה גולמית (כ-160 מ"ל)
שני שליש כוס סוכר (כ-120 גרם)
200 גרם חמאה רכה
3 כוסות קמח רגיל (כ-420 גרם)
כף אבקת סוכר
כלים
מיקסר עם וו לישה, או לחלופין קערת ערבוב
תבנית אפייה שטוחה וגדולה
נייר אפייה
מסננת קטנה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מערבבים את כל החומרים (אפשר במיקסר, אפשר במיקסר ידני ואפשר גם אולד סקול, בידיים).
3 קורצים מהבצק חתיכות קטנות, לשים ביד, מגלגלים לכדור ומועכים מעט. הבצק מעט פירורי, וזה בסדר.
4 מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מכניסים לתנור ל-15-20 דקות. העוגיות מוכנות כשהן בצבע זהוב בהיר. היזהרו לא לתת להן להשחים, כי אז הפריכות שלהן נעלמת.
6 מוציאים את העוגיות מהתנור ומחכים שיתקררו.
7 בוזקים בעדינות אבקת סוכר דרך מסננת קטנה.