שושני שמרים פיסטוק
אנחנו מתים על עוגות שושנים, אבל כזאת יפה? כזאת אנחנו נשבעים שבחיים לא ראינו, ומספיק לנו לחשוב על הפיסטוק והשוקולד הלבן שבפנים בשביל להרגיש את הלב עולה על גדותיו. אז כן, ברור שאנחנו מכינים את זה לשבת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (16 שושנים):
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 כוס חלב
1 ביצה
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית פיסטוק:
200 גרם חמאה רכה
200 גרם שקדים טחונים (ניתן להמיר 100 גרם בפיסטוק טחון)
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות גדושות מחית פיסטוק
200 גרם שוקולד לבן מומס
מי סוכר להברשה:
חצי כוס סוכר
1 כוס מים
לציפוי שוקולד לבן (לא חובה):
200 גרם שוקולד לבן
כף גדושה של מחית פיסטוק
פיסטוק טחון, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה, מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים את החלב והביצה. לשים כ-3 דקות ומוסיפים חמאה רכה ומלח. לשים 10 דקות, עד לקבלת בצק מעט דביק ואחיד.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח (או למקרר ללילה).
3 המלית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים. מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את השוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
4 מעבירים את הקרם לקירור של כ-10 דקות.
5 מעצבים את הבצק: מרדדים את הבצק למלבן על משטח מקומח היטב. מורחים את המלית ומקפלים את המלבן לשניים.
6 מרדדים את הבצק המקופל לעובי חצי ס"מ.
7 חותכים את הבצק ל-16 רצועות, ומגלגלים כל רצועה לשושנה. מסדרים את השושנים באופן מרווח בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
8 מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
9 מחממים תנור ל-170 מעלות מצב סטטי (לא טורבו).
10 אופים 25-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
11 בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה סוכר ומים ומורידים מהאש.
12 מברישים את השושנים בנדיבות במי סוכר מיד עם צאתן מהתנור.
13 אם רוצים, מכינים ציפוי שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות. מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים היטב. מזלפים בנדיבות מעל השושנים.
14 מקשטים עם פיסטוק טחון, אם רוצים.
לבלוג של עדי - עדיקוש
** השושנים יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4 ימים (אפשר לחמם חצי דקה במיקרו).