עוגת משמש, שזיף ושטרויזל
עוגה עם פירות טריים ומתוקים - ההכנה פשוטה והתוצאה מרהיבה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
לעוגה:
450 גרם חמאה רכה
450 גרם סוכר
5 ביצים בגודל XL
450 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון/תפוז
1/4 כוס שמנת מתוקה
8 חצאי שזיף שגיב (הזן המאורך)
8 חצאי משמש טרי
לשטרויזל:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
70 גרם קמח
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3 מוסיפים את תמצית הווניל, השמנת מתוקה וגרידת הלימון/תפוז.
>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים
4 מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.
5 מורחים את תבנית האפייה בחמאה ויוצקים את הבלילה לתוכה, מפזרים את חצאי הפירות מעל ואופים ב-160 מעלות כ-20 דקות.
6 מכינים את השטרויזל: מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס עד לקבלת תערובת פירורית.
7 מוצאים את העוגה מהתנור, מפזרים את השטרויזל וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.