אוכל
צילום׃ שחר פליישמן

עוגת משמש, שזיף ושטרויזל

עוגה עם פירות טריים ומתוקים - ההכנה פשוטה והתוצאה מרהיבה

מיקי שמו | mako | פורסם 16/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

לעוגה:

450 גרם חמאה רכה

450 גרם סוכר

5 ביצים בגודל XL

450 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון/תפוז

1/4 כוס שמנת מתוקה

8 חצאי שזיף שגיב (הזן המאורך)

8 חצאי משמש טרי

לשטרויזל:

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

70 גרם קמח

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2 מוסיפים את הביצים בהדרגה.

3 מוסיפים את תמצית הווניל, השמנת מתוקה וגרידת הלימון/תפוז.

>> והנה מתכונים מעולים לעוגת תפוחים

4 מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.

5 מורחים את תבנית האפייה בחמאה ויוצקים את הבלילה לתוכה, מפזרים את חצאי הפירות מעל ואופים ב-160 מעלות כ-20 דקות.

6 מכינים את השטרויזל: מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס עד לקבלת תערובת פירורית.

7 מוצאים את העוגה מהתנור, מפזרים את השטרויזל וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.