עוגת גבינת ריקוטה
נכון אז אולי המתכון הבא דורש קצת עבודה אבל תאמינו לנו שכשתטעמו ממנו לא תצליחו להוריד את החיוך מהפנים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
8 בישקוטים
תרסיס שמן
450 גרם גבינת ריקוטה עד 3% שומן
250 גרם גבינת שמנת רכה 5% שומן
1/4 כוס קמח
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס יוגורט טבעי 0% שומן
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 חלבוני ביצה גדולים
2 ביצים שלמות, גדולות
לרוטב שזיפים
1/2 2 כוסות שזיפים פרוסים לפרוסות
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום בינוני.
2 מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הבישקוטים.
3 שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב. משטחים מעל הבישקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה. מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת. מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות. מגישים עם רוטב שזיפים.
4 להכנת הרוטב: שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים.
5 מקררים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.