אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי, שומרי משקל

עוגת גבינת ריקוטה

נכון אז אולי המתכון הבא דורש קצת עבודה אבל תאמינו לנו שכשתטעמו ממנו לא תצליחו להוריד את החיוך מהפנים

| שומרי משקל | פורסם 18/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 בישקוטים

תרסיס שמן

450 גרם גבינת ריקוטה עד 3% שומן

250 גרם גבינת שמנת רכה 5% שומן

1/4 כוס קמח

2/3 כוס סוכר

1/2 כוס יוגורט טבעי 0% שומן

1/2 1 כפיות תמצית וניל

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 חלבוני ביצה גדולים

2 ביצים שלמות, גדולות

 

לרוטב שזיפים

1/2 2 כוסות שזיפים פרוסים לפרוסות

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

 

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום בינוני.

2 מרססים תבנית עגולה בגודל בינוני בתרסיס שמן ומפזרים את הבישקוטים.

3 שמים את גבינת הריקוטה במעבד מזון ומעבדים עד לתערובת חלקה. מוסיפים את גבינת השמנת ומעבדים גם אותה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים היטב. משטחים מעל הבישקוטים ואופים כ- 55 דקות, עד שהעוגה כמעט מוכנה. מכבים את התנור ומשאירים בתנור סגור לעוד 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת. מכסים ומצננים במקרר ל- 10 שעות. מגישים עם רוטב שזיפים.

4 להכנת הרוטב: שמים את החומרים בסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית – נמוכה. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה מאד. מבשלים כ- 15 דקות או עד שהשזיפים רכים.

5 מקררים ומעבירים למעבד מזון. מעבדים בתנועות קצרות 6 פעמים, כדי שיישארו חתיכות. מתקבלות 1 כוסות רוטב, כ- 2 כפות לכל פרוסה.