אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגיות בראוניז

10 דקות של עבודה לא מאומצת - זה מה שצריך בשביל העוגיות האלה, והן מצידן מחזירות אהבה בלי סוף עם טעם עמוק של שוקולד ומרקם שמזכיר בראוניז. מי היה מאמין שאפשר לקנות אושר בכזאת קלות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 29/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 1864 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 עוגיות גדולות:

230 גרם שוקולד מריר

55 גרם חמאה

2 ביצים

160 גרם (כוס פחות 4 כפות) סוכר לבן

15 גרם (כף וחצי) קקאו

100 גרם (שני שליש כוס ועוד 2 כפיות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

חצי כוס שוקולד צ'יפס (או שוקולד קצוץ)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות.

2 ממיסים במיקרו את השוקולד המריר והחמאה בפולסים של 30 שניות.

3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר כ-5 דקות או עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

4 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים.

5 מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה ומלח. ממשיכים לערבב רק עד לאיחוד החומרים.

6 מוסיפים את השוקולד צ'יפס ובעזרת מרית מקפלים אותם אל תוך הבלילה.

7 מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה קפיצית ומסדרים באופן מרווח על נייר האפייה.

8 אופים כ-14 דקות. העוגייה תישאר רכה ותתייצב אחרי הצינון.

9 מצננים וזוללים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** אפשר ומומלץ לפזר מלח גס על העוגיות אחרי האפייה, כמו בתמונה. 

** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.