אוכל
צילום׃ istockphoto

קרם חמאה לעוגות

קרם יפה וטעים למילוי או ציפוי עוגות

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

1/4 3 כוסות סוכר

1/4 כוס מים

1/8 כפית קרם טרטר (גבישים לבנים להקרשה)

5 חלמוני ביצים טרופים

250 גרם חמאה

תמצית שקדים או רום

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר את הסוכר, המים וקרם הטרטר. מביאים לרתיחה על להבה גדולה. ממשיכים לבשל על להבה חזקה עד שהסירופ מסמיך. מסירים מעל האש. 2. יוצקים את הסירופ בהדרגה, תוך בחישה נמרצת, לתוך החלמונים הטרופים. טורפים היטב, עד שהתערובת מסמיכה ונקרשת. 3. מוסיפים את החמאה, בחתיכות קטנות ובהדרגה, תוך טריפה מתמדת. 4. מתבלים בתמצית שקדים או רום, או בליקר, קוניאק וכו`. קרם זה יפה למילוי ולציפוי עוגות. באדיבות מחלבת תנובה