אוכל
צילום׃ AlexeiLogvinovich, shutterstock

עוגת שוקולד של השפל הגדול

יוקר המחיה מביא אנשים לעשות הכל כדי לחסוך, כולל לשחזר מתכונים של ימי צנע קשים מהמאה שעברה. אז הנה העוגה שכבשה את רדיט, שהיא גם זולה משמעותית (בלי טיפת שוקולד), גם פרווה וגם עסיסית בטירוף. מה עוד נבקש?

ירדן וייס | mako אוכל | פורסם 23/11/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לעוגה (תבנית בגודל 20*20 ס"מ):

1 וחצי כוסות קמח לבן (180 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם)

1 כפית סודה לשתייה

חצי כפית מלח

שליש כוס אבקת קקאו (40 גרם)

1 כוס מים

1 כף חומץ תפוחים או חומץ רגיל

1 כפית תמצית וניל

שליש כוס שמן (80 מ"ל)

לציפוי:

1 וחצי כוסות אבקת סוכר (170 גרם)

רבע כוס אבקת קקאו (30 גרם)

3 כפות מים (45 מ"ל)

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.

2 שמים בקערה קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח ואבקת קקאו. מערבבים היטב עד לאיחוד.

3 שופכים לקערה נפרדת כוס מים ומוסיפים לה חומץ ותמצית וניל. טורפים קלות.

4 מוסיפים את תערובת המים לקערת היבשים. מוסיפים שמן. מערבבים מיד ומהר עד לאיחוד לא נורא אם יש כמה גושים, אבל עדיף שהבלילה תהיה אחידה (הבלילה צריכה להיכנס כמה שיותר מהר לתנור כדי שהעוגה תעלה יפה).

5 מעבירים את הבלילה לתבנית. מכניסים לתנור ל-30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

6 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר ואבקת קקאו. מוסיפים תמצית וניל. מוסיפים את המים, כף אחר כף, ומערבבים היטב. הציפוי צריך להיות סמיך מספיק אבל לא מדי, לכן מוטב לעצור כשהגעתם לסמיכות הרצויה.

7 מוציאים את העוגה מהתנור. ממתינים עד שהיא תתקרר לחלוטין. שופכים עליה את הציפוי ונותנים לו להתגבש על העוגה.

8 אפשר לפזר סוכריות צבעוניות  או כל קישוט אחר.