אוכל
צילום׃ יח"צ

עוגת שחיתות

עונג שוקולדי ממכר

לינדה קוליסטר | שוקולד, הוצאת כנרת | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

שנים של ניסויים הביאו למציאת המתכון המשובח ביותר לעוגה הזאת, בדיוק כפי שהיה עם מתכון החומיות (בראוניז) האולטימטיבי. פעם נוספת, חמותי ממדינת מיין הציעה מתכון נפלא. הוא אמנם נראה מוזר במקצת, אך התוצאה הסופית היא עוגת ספוג קלילה, צבעה כהה כהלכה וטעמה נפלא.

מרכיבים (12 מנות):

110 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
125 מ"ל שמנת חמוצה
175 גרם סוכר חום בהיר
300 גרם קמח רגיל
קורט נדיב של מלח
3 כפות אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
115 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר
2 ביצים גדולות, מופרדות
1 כפית תמצית וניל
175 מ"ל מים, בטמפרטורת החדר

ציפוי ומלית

140 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
140 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק
225 מ"ל שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מחממים את השוקולד, הקקאו והסוכר החום בסיר בעל תחתית עבה, בחום נמוך ביותר. בוחשים מעת לעת עד להמסה ולקבלת תערובת חלקה; אסור להניח לתערובת להתלהט. מורידים מן האש ומשהים בצד עד לשימוש. מנפים את הקמח, המלח, הקקאו והסודה על נייר שעווה ומשהים בצד. מקציפים את החמאה בכף או במערבל חשמלי, עד לקבלת קרם חמאתי. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. מוסיפים את החלמונים, אחד אחד, ממשיכים להקציף, ולבסוף מוסיפים את תמצית הווניל. בוחשים פנימה את תערובת הקמח - כף אחת בכל פעם - ואת המים לסירוגין (אם משתמשים במערבל חשמלי, מפעילים אותו על מהירות נמוכה ומערבלים מעט ככל שאפשר). כאשר התערובת מעורבבת כהלכה, מעבדים פנימה את תערובת השוקולד המומס. שופכים באופן שווה את העיסה לתבניות המצופות נייר. בתנור שחומם ל-180C אופים בתבניות הקטנות במשך 25 דקות, או במשך 30 דקות בתבניות הגדולות. העוגה מוכנה כאשר היא נפרדת משולי התבנית ולחיצת אצבע במרכזה אינה משאירה סימן. מניחים להצטנן 5 דקות ולאחר מכן הופכים את התבנית על גבי רשת; מקלפים את הנייר ומצננים את העוגה. להכנת המילוי והציפוי ממיסים את שני סוגי השוקולד בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים). מרחיקים את הקערה ממקור החום, מערבבים קלות לקבלת קרם חלק, ולאחר מכן טורפים פנימה את השמנת. משהים עד שמסמיך, כדי שיהיה נוח למריחה (בתנאי מזג אוויר חמים ייתכן שיהיה צורך לצנן מעט). מצפים את המשטח העליון של אחת העוגות בקרם. מניחים את העוגה השנייה מעליה. מצפים בקרם את כל פני העוגה העליונה והצדדים (בתנאי מזג אוויר חמים מצננים את העוגה כמה דקות, עד שהקרם יתמצק). שומרים במקום קריר עד להגשה. עוגה ללא ציפוי ניתן לשמור במכל אטום במשך יממה. את העוגה המוכנה רצוי לאכול בתוך 5 ימים. ניתן להקפיא עוגה ללא ציפוי למשך חודש.