אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוגת שמרים מרנג עם קפה ואגוזי מלך

קינוח שמרים משובח בטוויסט של טעמי קפה ואגוזים

מיקי שמו | שמו הקונדיטוריה | פורסם 28/04/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק

6 כוסות קמח (700 גרם)
25 גרם שמרים טריים (שמרית- ½ חבילה)
250 גרם חמאה בטמפ' החדר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר (100 גר')
1 כוס יוגורט
3 חלמונים

למילוי

3 חלבונים
½ כוס סוכר
1 כפית קפה נמס + 2 כפות אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

* ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

1 להכנת הבצק: לשים את כל המצרכים 3 דקות במהירות איטית ועוד 4 דקות במהירות בינונית. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.

2 להכנת המילוי: מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף אחיד, תוך כדי הוספת הסוכר וכפית קפה נמס. לאחר קבלת הקצף מוסיפים בתנועות ערבול עדינות גם את אגוזי המלך הקצוצים גס.

3 להכנת העוגה: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים . מרדדים כל אחד מהחלקים לעובי של עד ½ ס"מ. מורחים על כל אחד מהחלקים את המרנג וחותכים ל- 4 פסים צרים ומלבניים. מניחים אחד על גבי השני ומתפיחים במשך חצי שעה. 

4 אופים את העוגה בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 35 דקות. בוזקים אבקת סוכר לקישוט ומגישים.