אוכל
צילום׃ תומר פרת

עוגת הבננות הטובה בעולם

העוגה הבחושה שתמיד מצליחה - מהירה ופשוטה להכנה

רוני מנדלמן | mako | פורסם 29/07/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

100 גרם מרגרינה (או חמאה)
2 ביצים
1 ורבע כוסות סוכר
2 כוסות קמח + שקית אבקת אפייה (או פשוט 2 כוסות קמח תופח)
3 בננות בשלות מעוכות
3 כפות שבבי שוקולד או שוקולד צ'יפס שקונים מוכן

כלים

קערה עמוקה וגדולה
מיקסר (אפשר ידני) עם וו לישה
סיר קטן להמסה של המרגרינה
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בגודל 24

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 ממיסים בסיר קטן על אש נמוכה את המרגרינה.

3 מכניסים לקערה/מיקסר את הביצים, הסוכר, הקמח (ואבקת האפייה), הבננות המעוכות והשוקולד, ומוסיפים את המרגרינה המומסת.

4 מערבלים הכל, או לחלופין לשים עם הידיים. זה קצת נדבק, אז תמיד כדאי שיהיו ניירות סופגים או מגבונים לחים שינקו את הידיים שלכם כשאתם רוצים להמשיך הלאה.

5 כשהעיסה הופכת לתערובת אחידה ונוזלית (טיפה גסה בגלל הבננות, אבל ככה זה צריך להיות), מעבירים לתבנית.

6 מכניסים לתנור ל-40 דקות. אם אתם לא בטוחים בדיוק של חום התנור שלכם, מומלץ לערוך את מבחן הקיסם כבר אחרי 35 דקות: נועצים קיסם עץ במרכז העוגה. אם הוא יוצא עם תערובת עליו, העוגה צריכה עוד כמה דקות. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא לח.

7 מכבים את התנור, ואחרי שתיים-שלוש דקות מוציאים את העוגה, שלא תתייבש. המהדרין בוזקים מעל אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, אבל העוגה מתוקה וטעימה גם בלי הקישוט הקלורי הזה.