אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

ביסקוטי שוקולד ללא גלוטן

מתכון לעוגיות פריכות וממכרות עם אגוזי מלך וצימוקים, שהולכות מעולה עם הקפה של הבוקר

עינת מזור בקר | mako אוכל | פורסם 23/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

½ כוס קמח טפיוקה ללא גלוטן

½ כוס קמח אורז לבן ללא גלוטן

1 כפית קסנטאן גאם

1/3 כוס אבקת קקאו

½ 1 אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון ביצה

½ כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

¼ כוס שמן צמחי

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

¼ כוס צימוקים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.

2 מנפים את הקמחים, קסנטאן גאם, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח בקערה אחת. בקערה שנייה מערבבים את הביצים, תמצית הווניל, והשמן.

3 מערבבים את הנוזלים עם החומרים היבשים ומוסיפים את האגוזים והצימוקים.

4 יוצרים כיכר מוארכת (אורך של כ-22 ס"מ ורוחב כ-10 ס"מ). מעבירים לתבנית המרופדת ואופים למשך 20 דקות.

5 מוציאים מהתנור ונותנים לכיכר להתקרר כ-20 דקות לפחות.

6 בינתיים, מורידים את הטמפרטורה ל-165. בעזרת סכין משוננת חותכים את הכיכר לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומניחים שוב בתבנית האפייה. אופים למשך 15 דקות נוספות. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה.

שפית עינת מזור היא בעלת סטודיו קולינרי The allergy free chef

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!