אוכל
יח``צ׃ מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

טארט ריקוטה וצנוברים

בהשראת עוגה איטלקית מפורסמת

מיקי שמו | מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן | פורסם 13/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח
1/4 כוס חלב
100 גרם אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ1/4- לימון
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
1/4 כוס סוכר
קורט מלח

לציפוי:

2 גביעים (400 גרם)יוגורט 3%
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס צנוברים קלויים

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.2. הכנת הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ומהדקים. שומרים במקרר.3. הכנת המלית: מערבלים גבינה, חלב, אבקת סוכר, פודינג, קליפת לימון, תמצית וניל וחלמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה.4. מקציפים חלבונים עם סוכר וקורט מלח לקצף יציב, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה. יוצקים את המלית על הבסיס.5. אופים כ-30 דקות עד להזהבה קלה.6. מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי. מפזרים צנוברים מסביב לטבעת היקפית ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שהציפוי יציב אך אינו משנה את צבעו.שומרים במקרר עד 3 ימים.