עוגת שוקולד עם מוס נוטלה
שתי שכבות מענגות - אחת של שוקולד והשנייה של נוטלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
4 ביצים מופרדות
4 כפות ועוד 3 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים
3 כפות קמח
להרטבת הבסיס
100 מ"ל ליקר שוקולד
50 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
למוס הנוטלה
2 שמנת מתוקה
1 מיכל קטן של נוטלה
2 כפות פודינג וניל לייצוב
1 כף סוכר
1/2 כוס חלב
לציפוי השוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 4 כפות סוכר, עד שמתקבל קצף יציב וחלק.
3 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הקקאו ויתרת הסוכר. מוסיפים מים וקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
4 מקפלים את תערובת החלמונים אל הקצף לקבלת בלילה אחידה.
5 משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. מניחים לצינון.
6 מדללים את הליקר עם מיץ התפוזים, ומטפטפים על הבסיס לפני שהוא מצטנן לחלוטין (אפשר לוותר על השלב הזה אם רוצים).
7 מכינים את המוס: מעבירים את הנוטלה לקערית, ומחממים במיקרו כ-20 שניות (כדי שתתרכך).
8 שמים את שאר חומרי המוס (בלי הנוטלה, כן?) בקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה. מקפלים פנימה את הנוטלה.
9 מורחים את המוס בשכבה אחידה על הבסיס המצונן.
10 מכינים את ציפוי הגאנאש: מכניסים את כל המרכיבים למיקרו ל-30 שניות, ואם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות בכל פעם. מערבבים עד המסה מלאה, ושופכים מעל המוס.