אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שוקולד עם מוס נוטלה

שתי שכבות מענגות - אחת של שוקולד והשנייה של נוטלה

דליה מאיר | קסמים מתוקים | פורסם 11/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

4 ביצים מופרדות
4 כפות ועוד 3 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים
3 כפות קמח

להרטבת הבסיס

100 מ"ל ליקר שוקולד
50 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי

למוס הנוטלה

2 שמנת מתוקה
1 מיכל קטן של נוטלה
2 כפות פודינג וניל לייצוב
1 כף סוכר
1/2 כוס חלב

לציפוי השוקולד

100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 4 כפות סוכר, עד שמתקבל קצף יציב וחלק.

3 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הקקאו ויתרת הסוכר. מוסיפים מים וקמח ומערבבים לבלילה אחידה.

4 מקפלים את תערובת החלמונים אל הקצף לקבלת בלילה אחידה.

5 משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. מניחים לצינון.

6 מדללים את הליקר עם מיץ התפוזים, ומטפטפים על הבסיס לפני שהוא מצטנן לחלוטין (אפשר לוותר על השלב הזה אם רוצים).

7 מכינים את המוס: מעבירים את הנוטלה לקערית, ומחממים במיקרו כ-20 שניות (כדי שתתרכך).

8 שמים את שאר חומרי המוס (בלי הנוטלה, כן?) בקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה. מקפלים פנימה את הנוטלה.

9 מורחים את המוס בשכבה אחידה על הבסיס המצונן.

10 מכינים את ציפוי הגאנאש: מכניסים את כל המרכיבים למיקרו ל-30 שניות, ואם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות בכל פעם. מערבבים עד המסה מלאה, ושופכים מעל המוס.