אוכל
צילום׃ istockphoto

עוגת חרובים ובוטנים מהירה

קינוח טעים וקל להכנה

פיליס גלזר | עושים חיים וטעים | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

100 גרם שוקולד חרובים עם בוטנים
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר חום
3 ביצים
½ כוס קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 קורט מלח
1/2 כפיות תחליף קפה (או נס קפה)

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ. ניתן גם לחתוך עיגול מנייר פרגמנט כדי לכסות את התחתית והדפנות ולהקל על הוצאת העוגה. אפשר להשתמש במעט שמן להדביק את הפס לדפנות. 2. אם משתמשים במיקרוגל, מרככים את החמאה עם השוקולד כ2- דקות ( אין צורך להמס) אם משתמשים בסיר כפול, ממיסים את השוקולד והחמאה. מצננים מעט. 3. בקערה של מערבל חשמלי, טורפים סוכר עם ביצים. טורפים פנימה את תערובת שוקולד החרובים והחמאה. מערבבים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח ותחליף קפה. 4. יוצקים לתבנית המוכנה ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים את העוגה בתבנית, הופכים על צלחת ומפזרים מלמעלה אבקת סוכר, סוכר ענבים או אבקת חלב.