אוכל
צילום׃ רולדין

טריקולד של רולדין

3 שכבות מפנקות של שוקולד בעוגה אחת

| רולדין | פורסם 09/11/09 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 253 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בסיס העוגה

65 גרם סוכר (1/3 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1/2 כפית קקאו
3 ביצים

מוס שוקולד מריר

200 גרם שוקולד מריר, 70% מוצקי קקאו
75 גרם חמאה
1/2 כפית נס קפה
2 כפיות מים רותחים
3 חלמונים
3 חלבונים
1 כפית סוכר

מוס שוקולד חלב

170 גרם שוקולד חלב
1/2 כפית קפה נמס
1/3 כוס מים רותחים
250 מ"ל שמנת מתוקה

מוס שוקולד לבן

125 גרם שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה (1)
250 מ"ל שמנת מתוקה (2)
1 חלמון
2 כפיות סוכר שטוחות
1/2 כפית אבקת ג'לטין
2 כפות מים

ציפוי קליפות תפוז

קליפות תפוז מקולפות לרצועות מ-4 תפוזים
700 גרם סוכר (3 + 1/2 כוסות)
500 מ"ל מים (2 כוסות)

אופן ההכנה:

בסיס העוגה1 מחממים תנור ל– 200 מעלות.2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.3. מנפים יחד את הקקאו והקמח, ומקפלים פנימה לתערובת הביצים.4. מעבירים לתבנית, אופים כ- 7 דקות ומצננים.

מוס שוקולד מריר5 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה.6. ממיסים נס קפה במים הרותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.7. מוסיפים את החלמונים תוך כדי ערבוב ומצננים לטמפרטורה של כ- 35 מעלות.8. מקציפים את החלבונים, מוסיפים תוך כדי הקצפה את כפית הסוכר ומקציפים עד קבלת קצף יציב.9. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד בתנועת קיפול עדינות, עד לקבלת תערובת אחידה.

מוס שוקולד חלב10 ממיסים מעל בן מארי את השוקולד.11. ממיסים קפה נמס במים הרותחים, מוסיפים לשוקולד ומערבבים. מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות.12. מקציפים את השמנת המתוקה. שופכים מעט מתערובת השוקולד לתוך הקצפת וממשיכים לערבל (לצורך השוואת טמפרטורות). מוסיפים את שארית תערובת השוקולד בהדרגה, על דופן הכלי, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוס שוקולד לבן13 מרתיחים את הסוכר והשמנת המתוקה( 1- 50 מ"ל) ושופכים מעל השוקולד הלבן. ממתינים כ-2 דקות ומערבבים, עד לקבלת מרקם חלק.14. ממיסים את הג'לטין עם 2 כפות מים רותחים ומוסיפים לתערובת.15. מקציפים את השמנת המתוקה (2 – 250 מ"ל) הקצפה רכה, מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל, עד לקבלת קצפת יציבה.16. מקפלים לתוך הקצפת את תערובת השוקולד הלבן, עד לקבלת תערובת אחידה.

קליפות תפוז17 מרתיחים את הקליפות בסיר מלא במים ומסננים. חוזרים שוב על הפעולה על מנת להוציא את המרירות מקליפת התפוז.18. מרתיחים לחוד את הסוכר עם 2 כוסות מים, עד להמסה מלאה של הסוכר.19. מוסיפים את קליפות התפוז ומרתיחים 5 דקות נוספות. מצננים, מכניסים למקרר ללילה שלם ומסננים את המים.

בנייהמצננים את הבסיס ומורחים מעל:שכבה ראשונה – מוס שוקולד מרירשכבה שנייה – מוס שוקולד חלבשכבה שלישית – מוס שוקולד לבןמכניסים ל- 5 שעות למקפיאכשעה לפני ההגשה מוציאים, מפזרים מעל את קליפות התפוזים ומעבירים למקרר