אוכל
צילום׃ muzaffer topuz, Istock

עוגת חלבה

קינוח שלא תוכלו להפסיק לאכול

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | null | פורסם 12/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 ביצים
1 כוס סוכר חום
קורט מלח
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס יוגורט בופאלו (או יוגורט מוצק אחר)
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס טחינה משומשום מלא
3/4 כוס חלבה מפוררת (עדיף משומשום מלא וללא חומרים משמרים)
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס קמח כוסמין
1/2 כוס קמח שיפון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2-3 תבניות אפייה מאורכות). 2. מפרידים את הביצים לשתי קעריות – אחת לחלמונים ואחת לחלבונים. 3. מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה ומניחים בצד. 4. מוסיפים מלח וסוכר לחלמונים, ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק. 5. מוסיפים לחלמונים יוגורט, שמן ותמצית וניל, ומערבבים. 6. מוסיפים לחלמונים את הטחינה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את פירורי החלבה. 7. בקערה שלישית מערבבים קמח ואבקת אפייה. מעבירים את התערובת דרך מסננת לקערת החלמונים. 8. מקפלים את החלבונים לתוך קערת החלמונים, ומערבבים בעדינות. 9. שופכים את הבלילה לתבניות המשומנות (לא ממלאים יותר מ-3/4 הגובה), ואופים 25-30 דקות.